Bent u in orde met de wetgeving rond bodemsanering?

Wist u dat bedrijven uit de garage- en carrosserie- en landbouwmachinesector verplicht zijn om minstens om de 20 jaar een bodemonderzoek[i] te laten uitvoeren om na te gaan of hun grond al dan niet verontreinigd is? 

Wordt uw bedrijf met bodemverontreiniging geconfronteerd? Dan zal u, hoe dan ook, dit verder moeten laten onderzoeken en in bepaalde gevallen laten saneren. Het Vlaamse milieubeleid heeft immers bodemsanering als een van de topprioriteiten op de agenda gezet.

Goed nieuws

Saneren is een complexe en vaak kostelijke materie.  Daarom werd Tersana opgericht door o.a. Fegarbel, een nieuw fonds voor de garage-carrosserie- en de landbouwmachinesector. Tersana heeft als doel om de Vlaamse bedrijven uit de sector organisatorisch en financieel te ondersteunen. Zo neemt het fonds namelijk 40% van de saneringskosten voor zijn rekening.

Meer weten?

Binnenkort worden er een aantal infosessies in Vlaanderen georganiseerd:

Hoe werkt het systeem? Hoe kan ik van een financiële tussenkomst genieten? Wat moet ik doen om mijn saneringszorg over te dragen aan Tersana? Kan ik mijn grond ondertussen verkopen?

U krijgt op deze, en tal van andere vragen, een duidelijk antwoord. Kort en bondig.

Nieuwe website

Op de nieuwe website van Tersana vindt u meer informatie over de werking van het fonds alsook een antwoord op de meest gestelde vragen: neem alvast zeker een kijkje op de pagina met de FAQ’s (frequent asked questions).

Er zijn voorlopig 9 informatie-sessies voorzien in heel Vlaanderen (Gent, Brussel, Antwerpen en Hasselt) waarvan een sessie na de werkuren (van 19 tot 21 u).

Alle nodige info’s (data, uren, locaties) vindt u ook terug op de website: zo ziet u meteen wanneer er een sessie in uw regio doorgaat.

De deelname is gratis en volledig vrijblijvend, mits voorafgaande inschrijving. Na een algemeen informatief deel krijgen de deelnemers de kans om hun specifieke vragen te stellen. Het aantal plaatsen is beperkt. Schrijf u dus vandaag nog in.

Wilt u op de hoogte blijven van onze verdere activiteiten? Stuur dan zeker een mailtje naar: info@tersana.be of bel naar 02/778.62.00.

[i] Voor het oriënterend Bodem Onderzoek is Fegarbel partnerschappen aangegaan. Een offerte kan u langs deze link vragen.