Hoe kan ik financiële steun genieten voor bodemsanering?

Wist u dat bedrijven uit de garagesector (*) verplicht zijn om minstens om de 20 jaar een bodemonderzoek te laten uitvoeren om na te gaan of hun grond al dan niet verontreinigd is?

Wordt uw bedrijf met bodemverontreiniging geconfronteerd? Dan zult u, hoe dan ook, dit verder moeten laten onderzoeken en in bepaalde gevallen laten saneren, want het Vlaamse milieubeleid heeft bodemsanering als een van de topprioriteiten op de agenda gezet.

Goed nieuws: TERSANA is hèt fonds om Vlaamse bedrijven in de garagesector te helpen!

Saneren is een complexe en vaak kostelijke zaak. Tersana heeft als doel om haar klanten organisatorisch en financieel te ondersteunen; Tersana kan u hierbij bijstaan en op die manier geniet u ook van de subsidies van 40% die de Vlaamse Overheid/OVAM hiervoor voorziet.

Meer weten? Regelmatig worden er infosessies in Vlaanderen georganiseerd.

hoe werkt het systeem? Hoe kan ik van een financiële tussenkomst genieten? Welke andere voordelen biedt Tersana? Wat moet ik doen om mijn saneringszorg over te dragen aan Tersana? enz.

U krijgt op deze, en tal van andere vragen, een duidelijk antwoord. Kort en bondig. Klik hier om te weten wanneer er een sessie in uw regio doorgaat. De deelname is gratis en volledig vrijblijvend, mits voorafgaande inschrijving. Na een algemeen informatief deel krijgen de deelnemers de kans om hun specifieke vragen te stellen.

Het aantal plaatsen is beperkt; schrijf u dus vandaag nog in!

Wilt u nu al weten of u voor subsidie in aanmerking komt? Doe de test op tersana.be! Tot snel!

(*) Bij één op de drie garagewerkplaatsen in Vlaanderen blijkt dat er, na een eerste onderzoek, een verdere analyse nodig is om na te gaan of een sanering noodzakelijk is.