Project omschrijving

Wie zijn we?

De Vlaamse Motorrijdersbond van België, kortweg VMBB, is de Vlaamse liga van de Belgische Motorrijdersbond. De VMBB kent zowel een afdeling voor het motortoerisme als voor de motorsport.

De afdeling toerisme focust zich op het organiseren van recreatieve ontmoetingen voor motorliefhebbers. In groep kunnen ze verschillende routes naar keuze afleggen.

Daarnaast richt de VMBB zich ook tot de motorsport, waarbij het regelen van rijvergunningen en het organiseren van wedstrijden centraal staat.

Doordat de VMBB via de nationale koepel aangesloten is bij de Europese en Internationale federatie kunnen de clubs zowel regionale, nationale, Europese als Internationale erkende wedstrijden organiseren.

Beide afdelingen hebben als doelstelling om het motorrijden te bevorderen en dit op een veilige manier te laten gebeuren.

Onze missie

VMBB heeft tot doel het organiseren en het promoten van de motorsport en het motorrijden in het algemeen:

  • Dagelijks worden we geconfronteerd met het fileprobleem -> de aandacht erop vestigen dat zich verplaatsen met een motor één van de oplossingen hiervoor is. Met de motor op stap, geen file en dus meer vrije tijd!
  • De motorsport stimuleren door elke week sport en/of toerisme evenement aan te bieden – informatie wordt gepubliceerd op onze website
  • Stimuleren aankoop trainings- en regionale vergunningen (verzekerd de hobby uitoefenen!)
  • Rondritten voor goede doelen aanmoedigen.
  • Projecten ondersteunen waarbij de elektrische motor wordt gepromoot!
  • Sporters sensibiliseren om nog milieuvriendelijker en minder vervuilend te zijn en de geluidsoverlast drastisch te verminderen!
  • Naar jongeren toe door de interesse van de motorsport een opstap voorzien voor een technische opleiding en zo een invulling te zijn voor de knelpuntberoepen -> hier bepaald de motorsport de studierichting.

Cfr. Limburgs Centrum voor Sport opleiding - via dit centrum kan men reeds een secundair diploma behalen en het motorcross-talent ontwikkelen. Deeltijds studeren en deeltijds professioneel trainen in DBSO dagonderwijs. Vanaf 15 jaar! Meer info op de Facebookpagina!

Contactgegevens

Vlaamse Motorrijdersbond van België vzw
Gentsesteenweg 349/11
9300 Aalst

+32 053 70 66 50

www.vmbb.be

Contactpersonen: Freddy Chalmet / Dirk Vrijelinck
Ondernemingsnr: 0469 199 886